13.11.14

До уваги вчителів

      Міністерством освіти і науки України надано роз'яснення щодо здійснення вчителем науково-дослідницької діяльності та пошукової роботи (лист Міністерства №1/9 - 586 від 11.11.2014 ).
     Зокрема, у листі зазначається, що у перелік завдань, обов’язків і кваліфікаційних вимог, які висуваються до учителя, не містить завдань щодо здійснення вчителем науково-дослідницької та пошукової діяльності.
     Залучення педагогічних працівників до участі у видах робіт, не передбачених робочим навчальним планом, навчальними програмами та іншими документами, що регламентують діяльність навчального закладу, здійснюється лише за їх згодою.
     Обов’язкове визначення для педагогічних працівників тематичних завдань пошукової роботи, встановлення вимог під час проходження атестації, щодо подання ними узагальнюючих матеріалів роботи над певною методичною проблемою не відповідає вимогам, визначеним нормативно-правовими актами у галузі освіти, і є неприпустимим. На підставі викладеного вище Міністерством доручено припинити практику покладання на вчителів функцій формального здійснення такої науково-дослідницької та пошукової роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар